Yoga
Leave a comment

”Checka regelbundet av vad som motiverar dig”

Citatet är fritt översatt och kommer från en lärare som heter Paul Grilley. Paul betonar att det kan vara av vikt att då och då fråga sig vad som motiverar en att fortsätta med sin meditationspraktik. Jag skrev genast upp det för att det inte skulle falla bort och idag hittade jag det idag nedklottrat i hans bok ”A Yogi´s guide to chakra meditation.” Paul föreslår att då och då checka av med sig själv vad man håller på med, vad som driver en att fortsätta. Tolkar jag det som.
Min fysiska yogapraktik har varit allt annat än högsta prioritet det senaste året. Jag har inte känt mig motiverad. Kroppen är trött. Det har varit mycket annat som dragit. Min närvaroträning har följt det fysiska och det är tydligt hur dessa hör ihop.
Jag ifrågasätter stundtals yogans innebörd för mig, vad yoga är för mig och sedan ett bra tag kulturen som ibland pågår runt yoga och liknande sammanhang.  Utmaningen är att våga stå i det framför andra men framförallt inför mig själv. Det är det som motiverar mig just nu.
Nu har Djupviksyogan dragit igång. Hela året längtar jag att de här högsommarveckorna ska komma tillbaka. Jag befinner mig i det nu med allt i mig och jag försöker ta in det. Vara i det. Njuta av det men på ett autentiskt sätt.
Bara genom att skriva de här raderna känns det tydligare var jag är och jag vet att genom att fokusera på och uttala det som kommer från hjärtat så stärker jag det jag vill förstärka. Det är ok att tvivla och inte orka eller vilja.
Det händer också något i mig då jag söker funktionen eller syftet med det jag håller på med. Det uppstår en känsla av meningsfullhet. Jag får inspiration och känner mig motiverad att fortsätta. Det kan också väcka en del oreda i huvudet vilket också är motiverande.
”Whats Your motivation?”
”Check Your motivations regularly”
Paul Grilley
Citat från kursen till A yogi´s guide to chakra meditation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *